Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Триполини Аматричана

Триполини Аматричана

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Триполини Аматричана1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • паста - 400 г Триполини
  • бекон - 200 г
  • домати - 4 бр.
  • червен пипер - 1/4 ч.л.
  • пармезан - 50 г настърган
  • рикота - 100 г
  • босилек - 4 стръка
  • сол - 2 щипки
  • зехтин - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите се попарват с гореща вода, топват се в студена вода, обелват се и се пасират.

Беконът се нарязва на ситно и се запържва в зехтина, докато стане хрупкав. Добавя се червеният пипер и се готви още 1 минута.

Добавят се пасираните домати и сместа се оставя да кипне, след което котлонът се намалява на минимум и сместа къкри 10 минути. Триполините се сваряват в солена вода, отцеждат се и се добавят към соса.

Разбъркват се и сместа се оставя да кипне, след което се сваля от котлона. Добавя се рикотата, разбърква се и се сервира, като се поръсва с пармезан и нарязан на ситно босилек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Подобни от медията