Тракийска пърленка

20/01/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 272
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва се меко тесто от катъка, содата, яйцето и брашното и се оставя за около 30 минути да втаса.

Взема се една топка и се разточва на по-дебела кора. Отгоре се наръсва с натрошено сирене, настърган кашкавал и парченца масло.

Поставя се върху хартия за печене, намазана с масло, и се пече е в предварително загрята фурна.

Когато се запече кашкавалът до златисто, се изважда и още топла се наръсва с шарена сол и още натрошено сирене.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар