Начин на приготвяне
Разтапяме маслото в подходяща тенджера и към него прибавяме нарязаните лук, праз и морков. Разбъркваме добре и към тях добавяме нарязаната на парченца наденица и скълцаните копър и скилидки чесън. Отново разбъркваме и прибавяме нарязаните гъбки. Подправяме на вкус със сол и черен пипер.
Размиваме брашното с бялото вино и го прибавяме към сместа. Разбъркваме добре и сваляме от огъня.
В подходяща тава, гювеч или йенски съд нареждаме вратното месо, което сме подправили предварително със сол, черен пипер и кимион. Върху него разпределяме сместа от зеленчуците и кълцаната наденица.
По желание може да се добавят 1-2 листа дафинов лист. Запичаме във фурна около 30- 40 минути.