Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Кавърма»Кавърма със свинско и кълцана наденица

Кавърма със свинско и кълцана наденица

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
2117493961k1
Кавърма със свинско и кълцана наденица2 / 2
20/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • праз - 1 стрък
  • свинско месо - 700 г вратно месо или 2 - 3 вратни пържоли
  • наденица - 2 - 3 парчета сурова кълцана
  • моркови - 1 бр.
  • копър - 2 - 3 стръка
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • печурки - 200 г
  • бяло вино - 100 мл
  • брашно - 1 с.л.
  • масло - 30 г
  • черен пипер
  • кимион
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтапяме маслото в подходяща тенджера и към него прибавяме нарязаните лук, праз и морков. Разбъркваме добре и към тях добавяме нарязаната на парченца наденица и скълцаните копър и скилидки чесън. Отново разбъркваме и прибавяме нарязаните гъбки. Подправяме на вкус със сол и черен пипер.

Размиваме брашното с бялото вино и го прибавяме към сместа. Разбъркваме добре и сваляме от огъня.

В подходяща тава, гювеч или йенски съд нареждаме вратното месо, което сме подправили предварително със сол, черен пипер и кимион. Върху него разпределяме сместа от зеленчуците и кълцаната наденица.

По желание може да се добавят 1-2 листа дафинов лист. Запичаме във фурна около 30- 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: