Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювеч»Гювеч с кълцана наденица, свинско и зеленчуци

Гювеч с кълцана наденица, свинско и зеленчуци

Yana G.Yana G.
Готвач
1786642423
Гювеч с кълцана наденица, свинско и зеленчуци
Снимка: Yana G.
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Докторът ни каза да наблегнем на зеленчуците, затова ги добавихме към свинското и наденичката"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 400 г
  • наденички - 4 кълцани
  • картофи - 2 големи
  • моркови - 1 голям
  • лук - 1 праз
  • гъби - 400 г
  • шарена сол - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се реже на малки пържолки и се овкусява с шарената сол.

Картофите, морковите и празът се режат и осоляват на вкус. Гъбите режем на едри кубчета.

В глинен гювеч започваме да подреждаме първо половината зеленчуци, върху тях пържолките.

След това останалите зеленчуци, гъбите и завършваме с наденичките най-отгоре. Заливаме с половин чаена чаша вода.

Слагаме гювеча да се пече в студена фурна на 200 градуса за час и половина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: