Начин на приготвяне
Разбийте яйцето и захарта, след това бавно добавете прясното мляко, содата и разтопеното масло.
В съд, в който ще месим, слагаме брашното (пресято) и прибавяме останалите продукти.
Омесваме тестото, разделяме го на 3 топки и ги разточваме, така че да станат в тавата, в която ще печем. Разточените топки трябва да бъдат тънки, почти прозрачни.
Прехвърляме блата в тава, покрита с хартия за печене, и печем за 4-5 минути на 180 градуса.
Слагаме първия блат върху поднос, намазваме с крема (приготвен по стандартния начин за Крем за торта с яйца и мляко) и така 2-3 блат и най-накрая крем.
По желание може да поръсите отгоре смлени орехи.
Тортата е по-сочна, когато я оставим за едно денонощие.
Коментари