Месена торта

СоняСоня
Чирак
52
268
47
160
20/01/2018
"Внимание! Опасно вкусна селска торта!"
Приготвяне50 мин.
Готвене30 мин.
Общо80 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо179 478
  • Преглеждания за месеца388
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцето и захарта, след това бавно добавете прясното мляко, содата и разтопеното масло.

В съд, в който ще месим, слагаме брашното (пресято) и прибавяме останалите продукти.

Омесваме тестото, разделяме го на 3 топки и ги разточваме, така че да станат в тавата, в която ще печем. Разточените топки трябва да бъдат тънки, почти прозрачни.

Прехвърляме блата в тава, покрита с хартия за печене, и печем за 4-5 минути на 180 градуса.

Слагаме първия блат върху поднос, намазваме с крема (приготвен по стандартния начин за Крем за торта с яйца и мляко) и така 2-3 блат и най-накрая крем.

По желание може да поръсите отгоре смлени орехи.

Тортата е по-сочна, когато я оставим за едно денонощие.

Регулируема разтегателна форма за печене-17%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Регулируема разтегателна форма за печене
23.00 лв.
18.99 лв.
Виж ››

Оформете желаното сладко или солено печиво с разтегателната форма за печене. С възможност за преобразуване от квадратна в правоъгълна форма.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Iveta Stanislavova
Iveta Stanislavova
03.09.2016 18:09
Добавих и праскови между блатовете и стана великолепна!
3
2
Цеца Милошова
Много вкусна торта. Украсих я с ягодки и шоколадови пръчици. Едва остана това парченце да я снимам.
9
9
Гергана  Георгиева
И на всички нас в къщи :)
3
3