Свински филенца с моцарела и сушени домати

Анелия ТерзиеваАнелия ТерзиеваПомощник Готвач1637441
20/01/2016
"Вярвате или не, но това ястие чудесно се вписва в диетата на хора, които спазват кето режим на хранене "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 666
  • Преглеждания за месеца68
  • Преглеждания за седмицата17
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свинско месо - 400 - 450 г тънко нарязано контрафиле
  • моцарела - 1 топка (125 г)
  • сушени домати - няколко мариновани
  • песто - 2 с.л. босилково
  • горчица - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л. (или зехтин)
  • риган - пресен
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме горчицата и пестото заедно с мазнината, черния пипер и разбъркваме добре. Намазваме филенцата с получената смес от двете страни и ги оставяме. Хубаво е да се мариноват поне за 2-3 часа.

В силно сгорещен грил-тиган за около 3-4 минути от всяка страна "запечатваме" филетата. Подреждаме ги в тава и върху всяко поставяме по няколко парченца сушен домат и листенца риган.

Отгоре нареждаме моцарелата, нарязана на тънки филийки.

Печем в силно загрята фурна около 15 минути, докато моцарелата добие леко златист цвят и се разтопи.

Времето за обработка както на тиган, така и във фурната може да варира в зависимост от дебелината на филетата, но времето за изпълнение трябва да съвпада, ако използвате тънко нарязано месо.

Идея за поднасяне - свежа салата и сухо бяло вино.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Моника
Моника
25.01.2016 16:52
Всичко е супер само без горчицата
0
0