Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински филенца с моцарела и сушени домати

Свински филенца с моцарела и сушени домати

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2823k7144
Свински филенца с моцарела и сушени домати3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3
"Вярвате или не, но това ястие чудесно се вписва в диетата на хора, които спазват кето режим на хранене"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 400 - 450 г тънко нарязано контрафиле
  • моцарела - 1 топка (125 г)
  • сушени домати - няколко мариновани
  • песто - 2 с.л. босилково
  • горчица - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л. (или зехтин)
  • риган - пресен
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме горчицата и пестото заедно с мазнината, черния пипер и разбъркваме добре. Намазваме филенцата с получената смес от двете страни и ги оставяме. Хубаво е да се мариноват поне за 2-3 часа.

В силно сгорещен грил-тиган за около 3-4 минути от всяка страна запечатваме свинските филета. Подреждаме ги в тава и върху всяко поставяме по няколко парченца сушен домат и листенца риган.

Отгоре нареждаме моцарелата, нарязана на тънки филийки.

Печем пържолите в силно загрята фурна около 15 минути, докато моцарелата добие леко златист цвят и се разтопи.

Времето за обработка както на тиган, така и във фурната, може да варира в зависимост от дебелината на филетата, но времето за изпълнение трябва да съвпада, ако използвате тънко нарязано месо.

Идея за поднасяне - свежа салата и сухо бяло вино.

Свинските филенца с моцарела и сушени домати са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Моника
Моника
Всичко е супер само без горчицата
25.01.2016 16:52