Начин на приготвяне
Смесваме горчицата и пестото заедно с мазнината, черния пипер и разбъркваме добре. Намазваме филенцата с получената смес от двете страни и ги оставяме. Хубаво е да се мариноват поне за 2-3 часа.
В силно сгорещен грил-тиган за около 3-4 минути от всяка страна запечатваме свинските филета. Подреждаме ги в тава и върху всяко поставяме по няколко парченца сушен домат и листенца риган.
Отгоре нареждаме моцарелата, нарязана на тънки филийки.
Печем пържолите в силно загрята фурна около 15 минути, докато моцарелата добие леко златист цвят и се разтопи.
Времето за обработка както на тиган, така и във фурната, може да варира в зависимост от дебелината на филетата, но времето за изпълнение трябва да съвпада, ако използвате тънко нарязано месо.
Идея за поднасяне - свежа салата и сухо бяло вино.
Свинските филенца с моцарела и сушени домати са много вкусни!
Коментари