Начин на приготвяне
Юфката се изсипва в тава.
Маргаринът + водата + захарта се слагат да заврат, тогава се прибавят и орехите.
С този сироп се заливат корите и се объркват хубаво. Оставят се да изстинат.
Продуктите за крема без 4 белтъка се разбиват хубаво.
Слагат се на огъня и непрекъснато се бъркат до получаване на гъст крем.С него се залива изстиналата юфка. Остава се да се стегне.
През това време белтъците се рабиват на твърд сняг, като постепенно се прибавя захарта.
Белтъчния сняг се разстила върху изстиналия крем и се залепя хубаво по стените и ръба на тавата. По желание се поръсва със счукани орехи.
Запича се само на горен реотан включен на 50-70°C до леко порозовяване на белтъка.
Поднася се нарязана на парчета в желаната от вас форма.
Да ви е сладко!