Гръцки сладки меденки

Марина НордМарина НордГотвач2689
18/03/2016
Приготвяне45 мин.
Готвене45 мин.
Общо90 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо862
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява със содата и бакпулвера. Една трета от захарта се смесва със зехтина, портокаловия сок, канелата и счуканото карамфилче.

Разбива се добре. По малко се добавя от брашното и се замесва тесто, но не се меси прекалено много.

Късат се парченца с размера на орех и се оформят като яйца. Редят се в тава, постлана с хартия за печене, на голямо разстояние едно от друго. Пекат се 25 минути на 160 градуса.

Вадят се и се охлаждат. Приготвя се сироп, като останалата захар се смесва с меда, лимоновия сок и водата. На среден огън сместа се загрява до кипване и след това се вари 7 минути.

Сваля се от котлона, всяка бисквита се топва в сиропа за 6 секунди и се изважда. Бисквитите се слагат в чиния или друг подходящ съд, като между всеки слой бисквити се поръсват смлени орехи.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар