Начин на приготвяне
Брашното се пресява със содата и бакпулвера. Една трета от захарта се смесва със зехтина, портокаловия сок, канелата и счуканото карамфилче.
Разбива се добре. По малко се добавя от брашното и се замесва тесто, но не се меси прекалено много.
Късат се парченца с размера на орех и се оформят като яйца. Редят се в тава, постлана с хартия за печене, на голямо разстояние едно от друго. Пекат се 25 минути на 160 градуса.
Вадят се и се охлаждат. Приготвя се сироп, като останалата захар се смесва с меда, лимоновия сок и водата. На среден огън сместа се загрява до кипване и след това се вари 7 минути.
Сваля се от котлона, всяка бисквита се топва в сиропа за 6 секунди и се изважда. Бисквитите се слагат в чиния или друг подходящ съд, като между всеки слой бисквити се поръсват смлени орехи.