Картофени кюфтета с телешка кайма

Марина НордМарина НордГотвач2689
09/06/2016
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 986
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и се сваряват в солена вода. Отцеждат се и се намачкват на пюре. Добавя се маслото, черният пипер и солта. Добавят се яйцата и брашното.

Разбърква се добре и се замесва тесто, което леко залепва за ръцете. Морковите се сваряват, обелват се и се нарязват на кубчета. Лукът се реже на ситно и се запържва в олио до прозрачно.

Добавя се каймата и се пържи при непрекъснато мачкане с вилица, за да няма големи парчета. Щом покафенее, се добавят морковите и сместа се готви още 1 минута.

Охлажда се. От картофеното тесто се правят кръгове, които се пълнят с месната плънка и се защипват. Овалват се в галета и се пържат до златисто.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар