Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница с ябълки и канела

Баница с ябълки и канела

Лидия - ГериЛидия - Гери
Готвач
2571k3731k1
20/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1 тава

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • ябълки - 6 - 8 по големи
  • захар - на вкус
  • канела
  • орехи
  • олио
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се плъкната като ябълките се почистват , обелват и нарендат, добавя се захар, нарязани на ситно орехи, канела.

В намазнена тава се поставят по две кори, поръсват се с малко олио и се поставя плънката и така до свършване на продуктите.

Пече се на 180 гр. около 20 минути на вентилатор.

Когато се изпече се нарязва и поръсва с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
В къщи много я обичаме тази баница, само искам да добавя,че е хубаво ябълките по-възможност да са от по-кисел сорт, така по-се усеща вкуса на ябълката в баницата.
22.01.2016 12:50
1