Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Средиземноморска салата със скариди и ядки

Средиземноморска салата със скариди и ядки

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Средиземноморска салата със скариди и ядки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • скариди - 20 бр. сварени
  • рукола - 400 г
  • сусам - 30 г
  • маково семе - 30 г
  • тиквени семки - 50 г сурови
  • кедрови ядки - 50 г
  • зехтин - 4 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват руколата и скаридите и се овкусяват със зехтин и сол. Лимонът се изстисква и сокът се добавя към скаридите с руколата.

Разбърква се добре и се оставя за 10 минути в хладилника.

Сусамът се смесва с маковото семе и тиквените семки и тази смес се добавя към салатата.

Разбърква се добре и се сервира в две чинии, като всяка порция обилно се поръсва с кедрови ядки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: