Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Гнезда»Картофени гнезда с бекон

Картофени гнезда с бекон

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Картофени гнезда с бекон
Снимка: Monika Ivanova
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Ей такива вкусотийки как обичаме да знаете само, сигурни сме, че и вие"

Необходими Продукти

  • картофи - 10 бр.
  • яйца - 5 бр.
  • масло - 50 г
  • бекон - 100 г
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • самардала - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • оцет - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме картофите, сваряваме и ги правим на каша, овкусяваме със сол и черен пипер. Разпределяме в 5 чинии, като оформяме кладенче в средата.

В тенджерка с посолена вода и оцет от ниско чукваме яйцата едно по едно и когато се забулят ги вадим от водата с решетеста лъжица.

Поставяме по едно яйце в средата на блюдото с картофено пюре и поръсваме с червен пипер.

Препържваме маслото заедно с бекона, накълцан на дребно, до порозовяване и разпределяме върху всяка порция.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: