Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Чорба от гъби, тиква и праз

Чорба от гъби, тиква и праз

Чорба от гъби, тиква и праз3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3 - 4
"Като ти дадат праз - какво друго на правиш - чорба правиш, разбира се"

Необходими Продукти

  • гъби - 1 ч.ч. печурки
  • тиква - 1 ч.ч. цигулка, почистена и нарязана на кубчета
  • праз - 1 стрък, нарязан ситно
  • олио - 1/2 к.ч.
  • ориз - 2 - 3 с.л.
  • риган - на вкус
  • сминдух - на вкус
  • куркума - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаните гъби и праз задушаваме в олиото. Добавяме риган, куркума, сминдух, черен пипер и сол на вкус.

Наливаме 8 ч.ч. топла вода и когато заври, прибавяме 2-3 супени лъжици ориз.

Когато почти се свари оризът, добавяме и нарязаната на кубчета тиква.

Варим още малко чорбата до готовност. Поднасяме с ябълков оцет или сок от лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: