Агнешко варено

Агнешко варено

тинтин
Новак
276772k
Агнешко варено1 / 3
07/04/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции4-6
"Една вкусна импровизация върху класическата рецепта за телешко варено, която ще ви сгрее душата!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на парчета с големина като кибритена кутийка.

Обелваме ципата на доматите и ги нарязваме на половинки. Измиваме и останалите зеленчуци и ги нарязваме на едри парчета.

Слагаме агнешкото месо в тенджера с 2 литра студена вода на огъня и го оставяме на силен огън да кипне. След 2-3 минути изхвърляме първата кървава и пенлива вода, измиваме месото и сипваме нова вода. Отново го слагаме да кипне и ако се появи нова пяна, я обираме с лъжица.

Посоляваме, подправяме с Вегета. След около 20 мин. добавяме морковите и целината, а след още 15 мин. картофите и доматите.

Оставяме манджата да къкри на тих огън около 30 мин., проверяваме дали всички продукти са сварени добре, ако е необходимо, добавяме още малко сол и Вегета.

Сваляме супата от огъня, подправяме я с червено вино. При сервиране я поръсваме с нарязаните зелени подправки.

Рейтинг

5 5
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: