Палачинкови сармички

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
211
29
1
22/01/2016
"Нов и невероятно вкусен прочит на сърмички, този път палачинкови сърмички. Благодарим на нашата читателка Русиана за тази невероятно вкусна рецепта"
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 449
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата и прибавяме захарта, солта, прясното мляко, водата и заквасената сметана. Разбъркваме добре и слагаме брашното. Отново бъркаме-сместа трябва да бъде средна по гъстота.

Палачинките изпичаме на слаб огън, като предварително сме намаслили тигана. Готовите палачинки отделяме настрани и започваме подготовката на плънката.

Нарязваме праза на шайби и го запържваме в маслото. След това прибавяме гъбите, нарязаното на много малки парченца месо и разбъркваме добре. Добавяме ориза, сметаната, скълцаните чесън и подправки.

Добавяме бульона и 2 чаени чаши вода. Овкусяваме с черен пипер и кимион на вкус. Оставяме плънката да се готви на тих огън, докато оризът поомекне.

Намасляваме подходящ съд. В средата на всяка палачинка поставяме от готовата смес, парченце топено сирене и завиваме, така че да се получи сарма. Поставяме всички готови сарми и ги поръсваме с настърган кашкавал. Печем в предварително загрята фурна около 30 минути на 180-200 градуса.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Мария Георгиева
Страхотно изглеждат. Ще се възползвам от идеята.
0
0