Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Хляб от семена и ядки с кокосово брашно

Хляб от семена и ядки с кокосово брашно

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Хляб от семена и ядки с кокосово брашно
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Хапвайте хляб от семена и ядки с кокосово брашно за закуска със сирена, мармалади или с масълце - не е точно диетично, но е вкусно"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 220 г 4.5 - 5%
  • ленено семе - 15 г
  • бадеми - 30 г белени, бланширани
  • орехи - 20 г
  • кокосово брашно - 30 г
  • хуск - 15 г
  • слънчогледово семе - 30 г
  • суха мая - 1 ч.л. (без глутен)
  • сол - 1 ч.л.
  • За овалване
  • семена - 50 г (сусам, маково семе, ленено семе..)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със солта и гъстото мляко.

Пуснете семената и ядките за тестото да се смелят и ги прибавете към яйцата и млякото. Добавете фибрите Хуск, кокосовото брашно и маята.

Бъркайте до получаване на гъсто тесто, което да може да се оформя с ръце. Ако е рядко сипете малко кокосово брашно и отново бъркайте.

Оставете тестото да почине няколко минутки, а през това време смесете в купа семената за овалване на хлебчетата. Може да ползвате черен и бял сусам, маково семе, ленено семе, слънчогледово семе и други.

С мокри ръце оформете две хлебчета от тестото и ги оваляйте в приготвения микс. Поставете ги на малко разстояние едно от друго в тавичка покрита с хартия за печене.

Оставете във фурната загрята на 50 °C за 30 минути или докато леко бухнат (няма да удвоят обема си).

Извадете тавичката, увеличете фурната на 200 °C и отново пъхнете хлебчетата.

Печете около 30 минути или до тъмно златист загар.

След като безглутеновите хлебчета са готови, оставете ги да изстинат върху решетка.

Хапвайте хляб от семена и ядки с кокосово брашно за закуска със сирена, мармалади или с масълце.

Добър апетит!

Може да заместите маята със сода бикарбонат, угасена в киселото мляко (тогава пропускате 30 минутното втасване). По принцип досега така съм правила подобен тип хлебчета, но срещнах тази рецепта с мая и реших да я пробвам от любопитство. Определено има разлика във вкуса и текстурата и много ми хареса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Людмила
Людмила
Много хубав хляб!
27.06.2023 08:21
1
1
Покажи всички подкоментари