Начин на приготвяне
Разбийте маслото с миксер за кратко. Прибавете захарта, нес кафето, бакпулвера, канелата и солта, разбийте добре.
Добавете яйцата, разбийте до получаване на гладка смес. Примесете с миксера брашно, колкото поеме сместа, останалото добавете с дървена лъжица.
Прибавете какаото и бадемите. Разделете тестото на две, с леко набрашнени ръце оформете всяка половина на руло, с дължина около 10 см.
Подредете рулата на около 6-7 см едно от друго върху
леко подмазана тава и ги сплескайте, докато станат дебели около 7 см. Печете 20-25 минути при 200°С или докато печивото се втвърди (проверете с клечка за зъби).
Оставете да изстине в тавата около 1 час. Пренесете го върху дъска за рязане, нарежете диагонално на резени, дебели около 1 ½ см. Наредете резените легнали в тавата и печете 8 минути при 150°С.
Обърнете ги и печете още 7-12 минути или докато станат сухи и хрупкави. Оставете да изстинат напълно върху телена решетка.
По желание можете да ги поръсите с шоколадова заливка: 1/3 чаша натрошен млечен шоколад се стопява заедно с ½ чаена лъжичка мас /или краве масло/ и се бърка, докато се получи хомогенна смес.