Сусамени бишкоти с мед

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Сусамени бишкоти с мед2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
30
"Сигурни сме, че нямате търпение да опитате от тези бишкоти"

Необходими Продукти

  • масло - 1/3 ч.ч. краве
  • захар - ½ ч.ч.
  • бакпулвер - 2 бр. (по 10 г)
  • яйца - 2 бр.
  • мед - ¼ ч.ч.
  • брашно - 2 ¾ ч.ч.
  • сусам - 1/3 ч.ч. леко запечен
  • сусам - ¼ ч.ч. суров
  • сол - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разбива за кратко. Прибавете към полученото захарта, бакпулвера и солта. Добавете яйцата и меда, разбийте до получаване на гладка смес.

Примесете с миксера брашно, колкото поеме сместа, останалото добавете с дървена лъжица. Прибавете запечените сусамови семена.

Разделете тестото на две, с леко набрашнени ръце омесете всяка половина на руло.

Пръснете суровите сусамови семена върху лист целофан или пергаментова хартия и оваляйте двете рула.

Сложете ги върху леко подмазана тава и ги сплескайте, докато станат дебели около 5 см.

Печете 15‐20 минути при 200°С, или докато печивото стане златисто-кафяво. Оставете да изстине в тавата около 1 час. Пренесете го на дъска за рязане и нарежете диагонално на резени, дебели около 1 ½ см.

Наредете резените легнали в тавата и печете около 10 минути при 150°С.

Обърнете бишкотите и печете отново десетина минути или докато станат сухи.

Сусамените бишкоти с мед са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: