Замразени ореховки

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
630
17
1
28/01/2016
"Хапвайте и се наслаждавайте на вкуса, време да запишете рецептата винаги има "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции30 бр.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 475
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маслото с миксер около 30 секунди. Прибавете захарта, хлебната сода и солта, разбийте добре.

Добавете яйцето и ванилията. Примесете с миксера брашно, колкото поеме сместа, останалото добавете с дървена лъжица. Добавете и орехите.

Покрийте тестото и го оставете в хладилника около 1 час. Разделете охладеното тесто на две части.

Оформете ги на рула с дължина около 20 см, увийте ги в целофан поотделно и ги оставете в хладилника за 3 часа.

С помощта на добре наточен нож с тънко острие нарежете рулата на кръгчета с дебелина 1 см и ги наредете на 3 см. един от друг в подмазана тава.

Печете около 8 минути при 200°С или докато краищата започнат леко да покафеняват. Оставете да изстинат напълно върху телена решетка.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар