Начин на приготвяне
Разбийте маста с миксер около 30 секунди. Прибавете захарта, джинджифила, бакпулвера и хлебната сода, разбийте добре.
Добавете меласата, млякото и яйцето. Премесете с миксера брашно, колкото поеме сместа, добавете при нужда и бъркайте с дървена лъжица.
Разделете тестото на три части, покрийте и оставете в хладилника около 3 часа.
Разточете едната третина от тестото върху набрашнена повърхност, докато се получи пласт с дебелина 1 см.
С помощта на метални формички изрежете сладки и ги наредете на 2‐3 см една от друга в подмазана тава. Повторете действията и с останалото тесто.
Печете 6‐7 минути при 200°С или докато се втвърдят и краищата леко покафенеят.
Оставете да изстинат върху телена решетка.
Сладките с меласа са готови.