Сладки с меласа

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Сладки с меласа2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
35 мин.
Порции
60
"Коледа идва с аромата на сладки с меласа и обещание за незабравими мигове със семейството"

Необходими Продукти

  • мас - 1/3 ч.ч.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • джинджифил - 1 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сода - 1/2 ч.л.
  • меласа - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 1/4 ч.ч. може и айрян
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - колкото поеме
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маста с миксер около 30 секунди. Прибавете захарта, джинджифила, бакпулвера и хлебната сода, разбийте добре.

Добавете меласата, млякото и яйцето. Премесете с миксера брашно, колкото поеме сместа, добавете при нужда и бъркайте с дървена лъжица.

Разделете тестото на три части, покрийте и оставете в хладилника около 3 часа.

Разточете едната третина от тестото върху набрашнена повърхност, докато се получи пласт с дебелина 1 см.

С помощта на метални формички изрежете сладки и ги наредете на 2‐3 см една от друга в подмазана тава. Повторете действията и с останалото тесто.

Печете 6‐7 минути при 200°С или докато се втвърдят и краищата леко покафенеят.

Оставете да изстинат върху телена решетка.

Сладките с меласа са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: