Пача чорба

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Нищо не сгрява душата на един мъж така, както добре приготвена, овкусена и гореща пача чорба"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 4 свински крачета, свински уши и опашка
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 глави + 2 с.л. счукан
  • моркови - 1 - 2 броя
  • целина - ½ глава
  • дафинов лист - 2 броя
  • сол
  • яйца - 2 броя
  • оцет - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре свинските крака, уши и опашка, сложете ги в дълбока тенджера и ги залейте с вода. Прибавете разрязан на 2 лук, скилидките на 2 глави чесън (почистени), нарязани на едро моркови, целината и дафиновите листа.

Когато чорбата заври, прибавете сол на вкус. Щом свинското омекне напълно се изважда, отделя се от костите и се нарязва на късове. Бульонът се прецежда и в него се връщат крачетата, ушите и опашката.

Оставя се да заври отново, маха се от котлона и се оставя леко да се охлади. Пача пача чорбата се застройва с разбитите яйца с оцета. Прибавя се и 2 с.л. счукан чесън (по желание).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
516
49
32
21
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Към крачетата и ушите прибавям половин или цял обезкостен джолан- при чорбата и когато си я правя желирана.
22.10.2024 19:17
Анонимен
Анонимен
А аз предпочитам да сложа рагу, което спомага за желирането на пачата.
31.10.2024 18:40
Анонимен
Анонимен
Две глави чесън не е ли множко?
30.11.2023 19:12
Потребител#219148
Потребител#219148
Отпенвайте....!!!!!!
18.06.2019 00:31
3
1
Потребител#174258
Потребител#174258
Да, крачета, опашки и уши....Сега я правя. Поуварих ги, отпених и ги изчистих от косъмчета. Сега е в херметика с кромид, черен пипер на зърна и дафинов лист. Морков не сложих, защото сладни. А, сол също сложих...!!! В Буенос Айрес е зима сега, та.....Поздрави...!!!!
24.08.2016 01:39
18
2
1
Покажи всички подкоментари