Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Мусове»Ананасов мус с джинджифилов сироп

Ананасов мус с джинджифилов сироп

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Ананасов мус с джинджифилов сироп1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • ананас - 300 г от консерва
  • захар - 150 г
  • желатин - 20 г
  • за сиропа
  • захар - 100 г
  • вода - 150 мл
  • бяло вино - 50 мл
  • джинджифил - 2 щипки на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ананасът се отцежда от сока в консервата и се пасира. Пюрето се залива с гореща вода, колкото да го покрие, добавя се захарта и се разбърква.

Желатинът се накисва в 100 милилитра вода и след като набъбне, се прецежда. Разтваря се на водна баня. Пюрето с водата се кипва, сваля се от котлона и се добавя разтвореният желатин.

Охлажда се до 40 градуса, слага се в съд с лед и се разбива, докато не се превърне в еднородна пяна. Разпределя се в купички или чаши и се оставя в хладилника да се стегне.

Сварява се сироп от водата, захарта, виното и джинджифила, като се вари на бавен огън 20 минути. Мусът се сервира, като се полива с изстиналия сироп.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: