Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Бухти»Пържени мидички с джинджифилов сироп

Пържени мидички с джинджифилов сироп

Пържени мидички с джинджифилов сироп
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"И да не забравите за джинджифиловия сироп, защото без тях магията няма да бъде пълна"

Необходими Продукти

  • яйце - 1 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • кисело мляко - 100 г
  • брашно - за меко тесто
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • локум от мента - 2 кубчета
  • сироп
  • вода - 1.5 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • джинджифил - 2 см корен пресен
  • пудра захар - за поръсване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварява се сиропът, като в касерола завира вода, захар и нарязан на тънко корен пресен джинджифил за 5 минути. Оставяме да се охлади.

В купа сипваме 2 чаши брашно и оформяме кладенче. Чуква се яйцето, добавя се олио, сол, захар и разбит бакпулвер в киселото мляко да шупне.

Разбъркват се добре с вилица всички продукти и замесваме средно меко тесто, да не лепне.

Оставя се 10 минути покрито с кърпа, през това време локумът се нарязва на малки парчета. Разточва се кръгла тънка кора и с чашка се изрязват кръгчета.

Поставя се парче локум и се оформя мидичка, като с вилица краищата се притискат.

Загрява се олио и пържим сладките от двете страни до златисто на 4 степен.

Изваждат се и пускаме в джинджифиловия сироп за 2 минути.

Изваждат се в чиния и поръсваме с леко с пудра захар.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: