Начин на приготвяне
Сварява се сиропът, като в касерола завира вода, захар и нарязан на тънко корен пресен джинджифил за 5 минути. Оставяме да се охлади.
В купа сипваме 2 чаши брашно и оформяме кладенче. Чуква се яйцето, добавя се олио, сол, захар и разбит бакпулвер в киселото мляко да шупне.
Разбъркват се добре с вилица всички продукти и замесваме средно меко тесто, да не лепне.
Оставя се 10 минути покрито с кърпа, през това време локумът се нарязва на малки парчета. Разточва се кръгла тънка кора и с чашка се изрязват кръгчета.
Поставя се парче локум и се оформя мидичка, като с вилица краищата се притискат.
Загрява се олио и пържим сладките от двете страни до златисто на 4 степен.
Изваждат се и пускаме в джинджифиловия сироп за 2 минути.
Изваждат се в чиния и поръсваме с леко с пудра захар.
Да ви е сладко!