Начин на приготвяне
Разтопете маслото или маргарина заедно с натрошения натурален шоколад на слаб огън. Свалете сместа от огъня, прибавете захарта, яйцата, ванилията и бакпулвера. Разбийте, докато се получи гладка смес, не повече.
Добавете брашното и ядките. Поставете металните форми за сладолед в малки формички за печене и разпределете сместа в тях. Печете 30-35 минути при 200°С или докато по клечката за зъби, пъхната в
печивото, не залепва тесто. Оставете да изстине.
Разтопете настъргания млечен шоколад с маста (или кравето масло) на слаб огън, докато се получи гладка смес. Оставете я да изстине. Потопете в нея върховете на опечените конуси и ги оставете изправени. Поръсете ги по желание с цветните захарни пръчици или кокосовите стърготини. Изчакайте шоколадът да стегне.