Шоколадови еклери

Шоколадови еклери
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
20

Необходими Продукти

  • брашно - 150 г
  • масло - 50 г
  • захар - 50 г
  • яйца - 4 бр.
  • олио
  • ванилия
  • шоколад
  • сметана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Завираме около 300 мл вода с маслото и захарта. Прибавяме брашното, като бъркаме постоянно докато се получи хубаво гладко тесто.

Леко охлаждаме тестото и прибавяме яйцата като бъркаме бързо. В тенджера загряваме мазнината и с намазнена лъжица взимаме и пускаме, за да се пържат.

Като поизстинат по желание ги срязваме и пълним с крем, а може и просто да ги облеете със разтопен шоколад или какаова глазура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Джемиле Чешлиева
Джемиле Чешлиева
Страхотни са Ванче.
14.05.2016 22:21
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Не нямат никакви ядки, не обичаме.
12.05.2016 15:39
1
Ваня Благоева
Ваня Благоева
Получили са се супер, но като ги гледам на снимката сякаш имат ядки, фъстъци, слагала ли си?
12.05.2016 12:51
Албена Асенова
Албена Асенова
Обожавам всякакви еклери.
12.05.2016 10:23