Начин на приготвяне
Смесете брашното, ½ чаша захар и какаото. Нарежете маслото или маргарина на малки парченца, колкото грахчета. Долейте водата лъжица по лъжица, докато цялата суха смес се овлажни.
Отделете около 1/3 от полученото тесто, останалото оформете на топка, покрийте го и го оставете в хладилника. Разточете отделеното тесто върху леко набрашнена повърхност на пласт, малко по‐тънък от 1 см.
Изрежете съвсем малки фигурки ‐ звездички, квадратчета, ромбчета (с помощта на назъбен нож), които ще ви послужат за украса на готовите сладки. Наредете ги върху неподмазана тава и ги печете 4‐5 минути при 250°С или докато се втвърдят. Охладете ги.
Намалете температурата на 160°С. Разделете охладеното тесто на малки топчета и ги поставете в кръгли формички. Притиснете добре тестото към дъното и стените, за да се получат вдлъбнатини. Пригответе пълнеж от разбитата извара и допълнителната ¼ чаша захар.
Разбийте с миксер, докато сместа бухне. Добавете млякото и брендито. Прибавете яйцето и бийте на бавна скорост, докато сместа го поеме, но не повече. Добавете натрошения шоколад.
Във всяка формичка сложете по 1 пълна чаена лъжичка от получения пълнеж. Печете ги 18-20 минути при 160°С или докато се втвърдят.
Оставете ги известно време да се охлаждат във формичките, после ги извадете от тях и ги сложете в кошнички за мъфини. Докато са топли, ги украсете, като аранжирате върху пълнежа по няколко от предварително изпечените малки фигурки.