Яйца фу-янг

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Яйца фу-янг1 / 2
26/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • яйца - 8 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • гъби - 75 г на тънки ивици
  • люти чушки - 1 ситно нарязана червена
  • рачешко месо - 100 г бяло
  • кориандър - 2 с.л. едро нарязан
  • соев сос - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват на пяна. В незагарящ тиган се сипват 2 с.л. олио и се запържват гъбите и лютото чушле за 1 минута, след което се прибавят ракът и нарязаният кориандър.

Залива се със соевия сос и се разбърква добре.

Долива се останалото олио и се слагат разбитите яйца. Оставя се на слаб огън, докато яйцата придобият леко златист цвят в основата си.

Полученият омлет се обръща, за да се изпържи и от другата страна. Сервира се поръсен със зелен лук и украсен с листа от кориандър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: