Начин на приготвяне
Продуктите трябва да на стайна температура. Лимонът се разполовява на две, а пудрата захар се разделя на 1 ч.ч. за кекса и 0.5 ч.ч. за глазурата.
Маслото и захарта се разбиват и към тях се добавя сокът на едната половинка от лимона. Хубаво е да се използва миксер. След това яйцата се добавят едно по едно, като след всяко се разбърква много добре до пълното им усвояване.
Отделно се приготвя сухата част, като за целта се смесват брашното и бакпулверът. Постепенно и при непрекъснато бъркане се добавя сухата част към течната.
Пече се в предварително намазнена форма за 20 минути на умерена фурна. След като се изпече, кексът се оставя да изстине добре.
За глазурата се разбива много добре сокът на другата половина лимон и 0.5 ч.ч. пудра захар, до получаването на хомогенна бяла смес. С помощта на лъжичка се полива добре изстиналият кекс. Отгоре може да се поръси с настърганата кора на лимона.