Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Лимонов кекс със стафиди и глазура

Лимонов кекс със стафиди и глазура

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k21k24
Лимонов кекс със стафиди и глазура
Снимка: Мария Симова
1 / 3
05/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12
"Лимонов кекс със страхотна глазура, който ще ви накара да се усмихнете"

Необходими Продукти

  • краве масло - 200 г меко
  • захар - 300 г
  • яйца - 4 бр.
  • лимони - 1 бр. голям /сок и кора/
  • ванилия - 1 прахче
  • брашно - 400 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • стафиди - 70 г жълти
  • глазура
  • пудра захар - 2 ч.ч.
  • краве масло - 1 с.л. равна
  • прясно мляко - 4 - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа прибавете мекото масло и захарта, бъркайте с миксер на висока степен, за около 10 минути до пълното разтваряне на захарта.

Прибавете едно по едно яйцата при непрекъснато бъркане, лимоновия сок, ванилията и настърганата на ситно ренде кора на лимона.

Пресейте брашното и прибавете бакпулвера, разбъркайте. Прибавете го към сместа на етапи и при непрекъснато бъркане. Прибавете предварително измитите и добре прецедени стафиди, разбъркайте с шпатула.

Сипете сместа за лимоновия кекс във форма за кекс, намазана с масло и поръсена с брашно, поставете я в предварително нагрята на 170 градуса фурна и печете за около 60 минути, до готовност.

Извадете формата с готовия домашен кекс и оставете за 15 минути да се поохлади, обърнете кекса върху решетка и оставете да си охлади.

За глазурата за кекса смесете маслото, прясното мляко (може и лимонов сок) и пудрата захар.

Поставете съда на котлона и бъркайте до еднородна течна смес. Полейте охладения кекс с горещата глазура и оставете да се охлади.

Нежен и свеж лимонов кекс със стафиди и глазура!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: