Начин на приготвяне
В купа прибавете мекото масло и захарта, бъркайте с миксер на висока степен, за около 10 минути до пълното разтваряне на захарта.
Прибавете едно по едно яйцата при непрекъснато бъркане, лимоновия сок, ванилията и настърганата на ситно ренде кора на лимона.
Пресейте брашното и прибавете бакпулвера, разбъркайте. Прибавете го към сместа на етапи и при непрекъснато бъркане. Прибавете предварително измитите и добре прецедени стафиди, разбъркайте с шпатула.
Сипете сместа за лимоновия кекс във форма за кекс, намазана с масло и поръсена с брашно, поставете я в предварително нагрята на 170 градуса фурна и печете за около 60 минути, до готовност.
Извадете формата с готовия домашен кекс и оставете за 15 минути да се поохлади, обърнете кекса върху решетка и оставете да си охлади.
За глазурата за кекса смесете маслото, прясното мляко (може и лимонов сок) и пудрата захар.
Поставете съда на котлона и бъркайте до еднородна течна смес. Полейте охладения кекс с горещата глазура и оставете да се охлади.
Нежен и свеж лимонов кекс със стафиди и глазура!