Начин на приготвяне
В дълбока купа на бърза скорост ма миксера разбийте яйцата със захарта до побеляване.
Прибавете олиото, след това киселото мляко. Накрая добавете и брашното, което е пресято предварително.
Разбивате докато се получи гладка консистенция, в която добавяте и настърганата лимонова кора.
Изсипвате получената смес във форма за кекс и печете в предварително загрята фурна на 190 градуса.
Печете кекса до суха клечка. Изваждате кекса да се охлади и го обръщате на подходяща чиния.
Когато е напълно изстинал го заливате с шоколадовата глазура, която е приготвена на водна баня, като разтопявате шоколада и добавяте течната сметана до гладкост.
Украсявате кекса по ваша фантазия.
Пухкавият лимонов кекс с шоколадова глазура е готов.