Селска лютеница

Джемиле ЧешлиеваДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф748308266
23/01/2016
"Наричаме я селска лютеница, но трябва да се чете като най-вкусната лютеница на света, с която сме отраснали "
Приготвяне120 мин.
Готвене60 мин.
Общо180 мин.
Порции30 буркана
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 137
  • Преглеждания за месеца281
  • Преглеждания за седмицата64
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се изкарват дръжките на чушките, измиват се добре и се пекат върху печка. След като поизстинат малко, се белят и мелят на много ситно.

Слагат се мелените чушки в голям казан, добавят се доматеното пюре, медът, черният пипер и сол на вкус.

В отделна тенджера се изсипва 700 г олио и се загрява много добре.

След това олиото се изсипва в казана и се разбърква добре, докато сместа поеме олиото.

Оставя се за около 10-15 минути и се слага в буркани. Бурканите се варят 20 мин., изкарват се и се оставят обърнати.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Атанас Недевски
:D
0
0