Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печени пилешки бутчета с портокали

Печени пилешки бутчета с портокали

Печени пилешки бутчета с портокали
Снимка: Ирина Андреева Jolie
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Една прекрасна идея за днешната ви трапеза. Благодарим на Ирина за тази авторска рецепта. Участвай и ти в нашия кулинарен конкурс https//gotvach.bg/game"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 3 бр.
  • портокали - 2 бр.
  • масло - 80 г
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сокът на единия портокал се изцежда, а другият се измива и реже необелен на кръгове с дебелина около 5 мм.

Бутчетата се овкусяват със сол и черен пипер. Слагат се в йенска тавичка и се поръсват с червен пипер. Налива се малко вода.

Върху тях се нарязва на тънко маслото и се печете в загрята фурна на 200 градуса. От време на време се полива с лъжица от масления сок, който се отцежда, за да не изсъхнат отгоре.

Когато са полуготови, след 20 минути върху тях се слагат портокаловите кръгчета. Продължава се печенето до златисто, като отново се поливат периодично.

При сервиране се поливат с прясно изцедения портокалов сок и соса от печеното.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: