Начин на приготвяне
Маслото се охлажда и се нарязва на ситно. Брашното се пресява с щипка сол, прибавя се маслото и се размесва на трохи.
Прави се кладенче и се налива достатъчно мляко, за да се замеси меко тесто, което се оформя на топка.
Завива се във фолио и се охлажда 30 минути в хладилник. Изважда се и се разточва на кора с дебелина 2 мм, от която се изрязват 30 кръгчета, малко по‐големи от формичките.
Формичките се намазват леко с масло и се застилат с кръгчетата тесто, като се изтегля и по стените.
Тестото се надупчва леко и формичките се слагат в предварително загрята до 180 °С фурна за 7 мин. Смесват се продуктите за плънката и се подправят с черен пипер и сол на вкус.
Сместа се разпределя във формичките и тарталетите се пекат още 15 мин.
Сервират се топли.