Свинско месо със зеле и ориз

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
366
2k
5
7k
21/04/2011
"Свинско бурания, кой може да му устои? И докато ние похапваме, вие си запишете рецептата!"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо50 593
  • Преглеждания за месеца927
  • Преглеждания за седмицата78
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г
  • зеле - 1 зелка, малка
  • ориз - ¾ ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • чубрица - на вкус
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на парчета и го запържете напълно в малко мазнина. Зелето накълцайте на дребно и го задушете до омекване с ½ чашка олио и ½ чаша гореща вода. Отделно запържете ситно нарязаната глава лук с ½ чашка олио. Прибавете ориза и също го запържете, като разбърквате.

Свалете ориза от котлона и прибавете червения пипер, черен пипер и чубрица на вкус. В голяма тенджера смесете зелето, ориза и свинското месо. Разбъркайте, залейте с 3 ч.ч. гореща вода и върнете на котлона на ври за около 10 минути.

Прехвърлете в голяма тава и сложете да се изпече до извиране на водата и до загар.

Грил тиган с керамично покритие 26см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Грил тиган с керамично покритие 26см
30.00 лв.
23.00 лв.
Виж ››

Красив, удобен за работен и насърчаващ здравословното хранен грил тиган. Керамичното му покритие ще ви помогне да приготвите най-вкусните месни и постни ястия.

Рейтинг

5 5
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Александра
Александра
22.09.2014 15:13
В момента я пробвам .. да видиме накрая крайният резултат. :)
2
1
меган
меган
10.05.2011 20:58
А зелето какво е кисело или прясно ?
2
0
Александра
Александра
22.09.2014 17:07
стана много вкусно... Добавих и доматки и стана чудесно :)
2
0
Марин
Марин
09.01.2014 17:52
Каквото сложиш ;)
3
0