Болярска баница с орехи

Ваня  ВеличковаВаня ВеличковаПомощник Готвач630171
27/01/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо987
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 500 г
  • яйца - 3 бр.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • масло - 150 г краве
  • за плънката
  • орехи - 250 г натрошени
  • за сиропа
  • захар - 500 г
  • вода - 2 ч.ч.
  • ванилия - 1 пак.
  • пудра захар - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното, яйцата, солта и достатъчно вода се замесва тесто. Оформят се 3 топки, които се разточват на 3 кори, намазват се с масло и се слагат една върху друга.

Най-горната кора се поръсва със счуканите орехови ядки и се завива на руло. Нарязва се и се пече в предварително загрята умерена фурна.

През това време се сварява сиропът - захарта се вари с 2 чаши вода 5 минути и се ароматизира с ванилията. Баницата се изваждa и след като изстине, се залива с горещия захарен сироп. Сервира се поръсена с пудра захар.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар