Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Свински джолан върху кисело зеле

Свински джолан върху кисело зеле

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Свински джолан върху кисело зеле2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Всъщност може да сготвите свински джолан с кисело зеле и в средата на лятото, ако сте се погрижили за консервирате или замразите част от зелето"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг от джолан
  • зеле - 1 кисела зелка
  • мазнина - 1/2 ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л. пълна
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на порции свинския джолан и на ситно една добре втасала кисела зелка. Наредете в тенджера ред зеле, ред месо и пак зеле. Овкусете с подправки и полейте с ½ чаша мазнина, запържена с червения пипер.

Налейте до половината на тенджерата равни части зелев сок и вода. Варете ястието на тих огън, докато остане почти само на мазнина. Може да се приготви по същата схема във фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
54
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

галина
галина
Много,много вкусно!!!
16.08.2013 20:21
3