Плодово бутер руло

23/01/2016
Eлза
отEлзаЧирак481121
Приготвяне45 мин.
Готвене30 мин.
Общо75 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо627
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • бутер тесто - 800 гр.
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 200 гр.
  • брашно - 200 гр.
  • вода - 4 с.л. гореща
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • плодове - 300 гр. по избор според сезона
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и го смесете с бакпулвера. Бутер тестото разделете на две равни части, след което сложете единият лист тесто на хартия за печене и леко минете отгоре с точилката.

Разбийте до пухкав крем яйцата със захарта и прибавете пресятото брашно с бакпулвера на порции като бъркате внимателно със шпатула. Изсипете и горещата вода.

Нанесете половината от сместа върху листа бутер тесто като оставите по 2-3 см. в краищата без смес.

Изсипете върху плънката и половината от плода. С помощта на хартията навийте на руло. Заедно с хартията го пренесете в тава с размери 20 - 33см.

Ако е по-широка тавата при печене рулата няма да се надигнат много.

По описания начин пригответе и другото руло.

Пече се предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30 - 35 мин.

Може да намажете рулата със жълтък (аз не го направих) преди печене.

Оставете рулата да поизстинат и поръсете с пудра захар.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар