Начин на приготвяне
Разстелете бутертестото. Нарежете на тънки ленти по ширина. Наредете лентичките в тава, застлана с домакинска хартия. Изпечете в загрята фурна до златисто. Охладете ги.
Разбийте маслото с помощта на миксер /маслото трябва да е на стайна температура/. Добавете кондензираното мляко и продължете разбиването до еднородност.
Разбийте пудингите с прясното мляко до гъста пухкава смес.
Разбийте сметаната с помощта на миксер на гъст крем.
Съединете трите смеси и разбъркайте до хомогенност.
Разстелете парче стреч фолио. Намажете един пласт от крема. Наредете 4-5 бутер пръчици. Отделете 4 от пръчиците, за да гарнирате сладкото руло. Намажете от горе с крем. Работете така до изчерпване на продуктите, като най-отгоре завършите с крем.
Завийте с фолиото, притиснете и оформете рулото. Оставете го така за около 12 часа на студено.
Готовото руло поръсете с трохи от отделените бутерпръчици.
Нарежете и поднесете.
Ефектното бутер руло е готово.
Коментари