Ефектно бутер руло

Ефектно бутер руло
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Колкото по-вкусно е рулото, толкова по-малко значение имат калориите"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 450 г
  • масло - 300 г
  • сметана - 150 мл сладкарска
  • пудинг - 3 пакетчета без варене (по 50 г)
  • прясно мляко - 700 мл
  • кондензирано мляко - 130 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разстелете бутертестото. Нарежете на тънки ленти по ширина. Наредете лентичките в тава, застлана с домакинска хартия. Изпечете в загрята фурна до златисто. Охладете ги.

Разбийте маслото с помощта на миксер /маслото трябва да е на стайна температура/. Добавете кондензираното мляко и продължете разбиването до еднородност.

Разбийте пудингите с прясното мляко до гъста пухкава смес.

Разбийте сметаната с помощта на миксер на гъст крем.

Съединете трите смеси и разбъркайте до хомогенност.

Разстелете парче стреч фолио. Намажете един пласт от крема. Наредете 4-5 бутер пръчици. Отделете 4 от пръчиците, за да гарнирате сладкото руло. Намажете от горе с крем. Работете така до изчерпване на продуктите, като най-отгоре завършите с крем.

Завийте с фолиото, притиснете и оформете рулото. Оставете го така за около 12 часа на студено.

Готовото руло поръсете с трохи от отделените бутерпръчици.

Нарежете и поднесете.

Ефектното бутер руло е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина Константинова
Веселина Константинова
Благодаря! С крема може да се импровизира, ако искате да елиминирате маслото. Може и с домашен крем+сметана + пудинг.
05.12.2016 13:46
Monika Ivanova
Monika Ivanova
Веднага отиде в любими...сега имаме баклава и джинджифилови сладки, но малко да се позачистим откъм сладко и го правя веднага.
05.12.2016 12:40
1
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Страхотно е, Веси, ще опитам да го направя :)
05.12.2016 10:55
1