Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки Рула»Плодово руло с праскови

Плодово руло с праскови

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2754k7162k1
Плодово руло с праскови
Снимка: Христинка Колева
1 / 3
03/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Топящо се в устата плодово руло с праскови"

Необходими Продукти

  • праскови - 4 бр.
  • захар - 3 с.л.
  • къпини
  • за платката
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 6 с.л.
  • брашно - 5 с.л.
  • какао - 2 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • за крема
  • заквасена сметана - 500 г 20%
  • крема сирене - 200 г
  • крем - 1 пакетче Оле на д - р Йоткер
  • пудра захар - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Три праскови се обелват и нарязват на филийки. Поставят се в незалепващ тиган и се поръсват с 3 с.л. захар, заливат се със 150 мл вода.

Готвят се до тяхното омекване. Прехвърлят се в цедка, като сокът се запазва.

Яйцата, заедно със захарта, се разбиват на пяна.

Прибавя се пресятото брашно с какаото и ванилията. Сместа се разбърква внимателно. Изсипва се в тавата от печката, която е постлана с хартия за печене.

Платката за чудесния плодов сладкиш се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса 12-13 минути. Оставя се да изстине върху хартията.

Заквасената сметана се смесва с крема сиренето и пудрата захар. Разбъркват се. Прибавя се, както е сух, кремът Оле и се разбива до пухкавост.

Платката се освобождава от хартията и се сиропира с отделения сок. Намазва се с част от крема. Върху него се нареждат парченцата праскови.

Сладкото руло се навива и се оставя на студено да стегне.

Останалият крем се прехвърля в пош със звездовиден накрайник. Рулото с праскови се украсява с крем, резанчета праскова и къпини.

Да ви е сладко с това невероятно плодово руло с праскови!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: