Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спаначени равиоли с домати

Спаначени равиоли с домати

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Спаначени равиоли с домати2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • равиоли - 625 г спаначни
  • зехтин - 70 мл
  • орехи - 60 г
  • домати - 150 г изсушени
  • магданоз - 2 с.л. нарязан
  • мента - 2 с.л. нарязана
  • оцет - 1 ½ с.л. балсамов
  • пармезан - 30 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Равиолите се сваряват в подсолена вода и се отцеждат. Ядките се запържват леко в 1/2 чаена лъжичка зехтин.

В останалия зехтин се слагат доматите, ментата, магданозът и оцетът. Бърка се, докато сместа се загрее, и се отстранява от огъня.

Подправя се със сол и черен пипер на вкус и се прибавят ядките. Пастата се разпределя в 4 чинии, полива се със соса и се поръсва с настъргания пармезан. Сервира се веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: