Начин на приготвяне
Спагетините се сваряват в 4 л вода с 4 супени лъжици сол и се отцеждат. (Трябва да се внимава да не се преварят, защото изискват по–кратко време за варене от спагетите.)
Доматите се разрязват на четири, бланшират се, обелват се и се почистват от семките. Нарязват се на ситно. Лукът се почиства, нарязва се на ситно и се запържва до прозрачност в 1 супена лъжица масло.
Шунката се нарязва на тънки ивици, а моцарелата–на малки кубчета. Спагетите, доматите, лукът и моцарелата се смесват. Яйцата се разбиват с млякото и се подправят със сол и черен пипер на вкус.
Прибавя се пресованият чесън. В 2 големи незалепващи тигана се разтопява по 1 лъжица масло и във всеки се изсипва половината от сместа със спагети. Заглажда се и се залива с половината разбити яйца.
Пържи се 6–8 минути на умерен огън, като се обръща. Готовите омлети се разрязват на две или на четири, разпределят се в 4 чинии и се сервират, поръсени със ситно нарязан босилек.