Ароматна паста с миди

Ваня  ВеличковаВаня ВеличковаПомощник Готвач630171
26/01/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 216
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мидите се почистват. Отстраняват се отворените и повредените, измиват се обилно с вода. Спагетите се сваряват в подсолена вода, отцеждат се и се поддържат топли.

В сгорещения зехтин на умерен огън в подходящ съд се запържва лукът за 4 минути, докато омекне. Прибавя се чесънът и се оставя още 1 минута.

Сипва се виното, кипва се и се оставя на огъня 2 минути. Прибавят се мидите, разбъркват се и съдът се захлупва. Оставя се на огъня 3 минути, като се разклаща често, докато мидите се отворят.

Отстраняват се неотворените миди. Останалите се смесват със спагетите и се сервират, поръсени с магданоз и подправени със сол и черен пипер на вкус.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Людмил
Людмил
25.04.2018 10:40
Харесва ми
0
0