Начин на приготвяне
В голям съд се смесват пилешкото месо, сиренето, галетата, чесънът, яйцето и магданозът. Посолява се и се поръсва с черен пипер на вкус.
Оформят се кюфтета и се оставят в хладилник за 30 мин. В сгорещеното олио се изпържват кюфтетата и се отцеждат върху кухненска хартия.
Доматеният сос се приготвя, като в сгорещения зехтин се запържва лукът 1-2 мин. до омекване. Прибавят се доматите и дафиновите листа. Захлупва се и се кипва, като се бърка от време на време.
Огънят се намалява и сосът се вари 50-60 мин. полузахлупен. Слагат се кюфтетата заедно с градинския чай или босилека и черния пипер. Оставя се отхлупено на огъня за 10-15 мин.
Спагетите се сваряват в леко подсолена вода и се отцеждат. Смесват се с малко сос, поръсват се с риган и се сервират веднага.
Спагетите с пилешки кюфтета са готови.