Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагети с пилешки кюфтета

Спагети с пилешки кюфтета

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Спагети с пилешки кюфтета1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
130 мин.
Порции
4
"Гарантираме, че ще си оближете пръстите с тези спагети с кюфтенца"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г смляно
  • пармезан - 60 г
  • галета - 160 г
  • чесън - 2 скилидки счукан
  • яйца - 1 бр.
  • магданоз - 1 с.л. ситно нарязан
  • салвия - 1 с.л. ситно нарязан градински чай (или босилек)
  • сол
  • черен пипер
  • олио - 60 мл
  • спагети - 500 г
  • риган - 1 шепа ситно нарязан, или за гарниране
  • За соса
  • зехтин - 1 с.л.
  • лук - 1 глава ситно нарязан кромид
  • домати - 2 кг ситно нарязани
  • дафинов лист - 2 бр.
  • босилек - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л. едро смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голям съд се смесват пилешкото месо, сиренето, галетата, чесънът, яйцето и магданозът. Посолява се и се поръсва с черен пипер на вкус.

Оформят се кюфтета и се оставят в хладилник за 30 мин. В сгорещеното олио се изпържват кюфтетата и се отцеждат върху кухненска хартия.

Доматеният сос се приготвя, като в сгорещения зехтин се запържва лукът 1-2 мин. до омекване. Прибавят се доматите и дафиновите листа. Захлупва се и се кипва, като се бърка от време на време.

Огънят се намалява и сосът се вари 50-60 мин. полузахлупен. Слагат се кюфтетата заедно с градинския чай или босилека и черния пипер. Оставя се отхлупено на огъня за 10-15 мин.

Спагетите се сваряват в леко подсолена вода и се отцеждат. Смесват се с малко сос, поръсват се с риган и се сервират веднага.

Спагетите с пилешки кюфтета са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: