Запеканка с вермичели и месо

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
639
994
191
627
1
25/01/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо322
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява до 180 градуса. Лукът се запържва 2 минути в 20 г масло на умерен огън. Слага се каймата и се бърка на огъня 4 минути.

Прибавят се доматеният сос и доматеното пюре. Огънят се намалява и сместа се оставя 20-25 минути до омекване на каймата. Подправя се със сол и черен пипер на вкус.

Вермичелите се сваряват (за кратко време, да не се преварят) в подсолена вода и се отцеждат. В останалото масло се запържва брашното за 1 минута, отстранява се от огъня и се сипва млякото.

Връща се на огъня. Бърка се, докато се сгъсти. Огънят се намалява и белият сос се оставя 2 минути. Половината вермичели се сипват в намазана с масло форма за кекс и в друг огнеупорен съд.

Покриват с половината кайма. Отгоре се слагат останалите вермичели. Заливат се с белия сос, поръсват се със сиренето и се пекат 15 минути.

Запеканката се изважда от фурната и се оставя да престои 10 минути, преди да се извади от формата. Сервира се нарязана на парчета.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар