Начин на приготвяне
Пилешкото месо нарязваме на не много едри парчета, чушката нарязваме на лентички, дълги около 3 см и дебели около 3 мм., лука на полумесеци.
Запечатваме месото от всички страни, посоляваме леко и преместваме в малка тавичка, подходяща за печене. В същия съд запържваме и лука до омекване, добавяме сол на вкус, лука изсипвам при хапките и разбърквам. Отгоре поръсвам нарязаните лентички от чушката.
В друг съд разбърквам яйцата с щипка сол и щипка-две черен пипер и нарязания на ситно магданоз, разбърквам и заливам месото, лука и чушките. Запичам за кратко около 10 мин. и поръсвам с настъргания кашкавал, връщам във фурната да се запече до приятен цвят.
Сервирам с пълнени запечени гъби с кашкавал и лентовидни спирали от краставица! На почистените гъбки слагам кашкавал и запичам. С белачка изрязвам ленти от краставица и подреждам в чиния!
Да ви е сладко!
Коментари